
Na jaře je potřeba zapracovat na posílení imunity
V chladnějších zimních měsících strádá nejen naše pokožka, ale také imunita. Tu je potřeba podpořit zvýšenou fyzickou aktivitou, ale také konzumací správných potravin. Na konci zimy je rozhodně na místě zařadit do jídelníčku více ovoce a zeleniny, skvělé jsou také zeleninové šťávy, a věnovat se ve zvýšené míře fyzické aktivitě. Nemusíte hned začít běhat, pokud jste celou zimu jen seděli, ale stačí začít. Chybí vám k tomu všemu energie? Poradíme, kde ji nabrat.
Boj za lepší imunitu začíná na vašem talíři
To jak se cítíme lze nejsnáze ovlivnit tím, co konzumujeme. Právě stravou totiž nejsnáze ovlivníte složení vašich střev a tedy i střevní mikroflóry. Typ bakterií a mikroorganismů, které budou ve vašich střevech převažovat, pak rozhoduje nejen o kvalitě vašeho trávení, ale také o vaší imunitě. Podpořte svoji imunitu konzumací kvašené zeleniny, zeleninových a ovocných šťáv, ale také čerstvým ovocem a zeleninou. To vše je po zimě potřeba, abyste se cítili lépe.
Něco však ovlivnit nelze
Obranyschopnost vašeho organismu záleží na vašem chování, ale také na prostředí, ve kterém se vyskytujete. Životní prostředí často ovlivnit nemůžete, přesto si můžete alespoň pravidelně dopřávat pobyt na čerstvém vzduchu a dopřát tělu čas na detoxikaci. Dalším velice účinným prostředkem pro posílení vaší imunity, může být i konzumace vhodných doplňků stravy. Které byste rozhodně měli vyzkoušet?
Zkuste to s Vilkakorou
Velká popínavá rostlina, která se obtáčí kolem svého hostitele. Taková je Vilkakora neboli Kočičí dráp, jejíž domovinou je Peru. Vilkakoru uctívali již dávní obyvatelé těchto končin, kteří v ní spatřovali dokonce posvátnou rostlinu, což je ostatně i význam jejího jména. Čaj připravený z této rostliny efektivně stimuluje imunitní systém a pomáhá tělu zbavovat se toxických látek. Kromě posílení imunity se můžete spolehnout také na ochranu buněk před účinky toxických látek, ale i některých léků. Vilkakora se také podílí na normalizaci střevní mikroflóry a díky tomu pomůže efektivně kompenzovat negativní důsledky konzumace hutných jídel, která v našem jídelníčku převažují v zimním období. Z tohoto hlediska je ideálním potravinovým doplňkem, který byste si právě na jaře měli dopřát.